1000 euro

Hoera, hier zie je hoeveel dat is en hoe dat eruit ziet: duizend euro!

1000-euro
Duizend euro in honderd stapeltjes van tien

Eindelijk een plaatje van echt duizend euro: duizend munten van 1 euro.

€ 1.000,- precies!

Oeps, wat zie ik daar? Een stapeltje is te hoog, het is 1002 euro…… Kun je die twee extra euros vinden?

Op de pagina hoeveel gulden is hoeveel euro staat echt een plaatje van 1000 euro.

De oude euro

Soms kom je ineens ergens een oud stukje over de euro tegen….

Op 1 januari 2002 zullen de eerste euro’s over de toonbank rollen. En ook al lijkt dat moment nog ver weg, toch wordt er achter de schermen al hard gewerkt aan de komst van de euro. Ook bij Bank zijn we al een tijd druk bezig om de introductie van de euro in goede banen te leiden. De voorbereidingen zijn in volle gang. Zodat u straks niet voor verrassingen komt te staan.

Zoals u misschien weet, gaat de Economische en Monetaire Unie al op 1 januari 1999 van start. Dat betekent dat de euro dan ‘giraal’ ”giraal” (bij overboekingen en bij elektronisch betalingsverkeer) door alle deelnemende landen zal worden ingevoerd. Welke landen precies aan de EMU mogen deelnemen, is begin mei 1998 bekend geworden. Anders gezegd, het gaat er nu om spannen. Vandaar dat de EMU en de euro de laatste tijd zo vaak in het nieuws zijn.

Bijna iedere dag kunt u wel iets over de euro horen of lezen. Toch kunnen we ons voorstellen dat u allerlei vragen heeft. Daarom deze brochure. U krijgt informatie over de gevolgen van de euro in het algemeen. Maar ook over de gevolgen die de euro voor u als klant van Bank kan hebben.

Een ding is daarbij zeker: bij Bank kunt u de overgang van de gulden naar euro met een gerust hart tegemoet zien. Bank heeft op het gebied van bancaire zaken alle kennis in huis. Als onderdeel van GB -het internationale samenwerkingsverband van financiëleinstellingen met activiteiten overal ter werkeld- beschikt Bank over een enorme knowhow op financieel gebied. Meer dan voldoende om de invoering van de euro voor u soepel te laten verlopen.

In de brochure ”De gulden verandert in de euro” leest u alles over de komst van de euro en de gevolgen die dat heeft voor u als klant van bank. Productmanagers en andere deskundigen van Bank informeren u over bijvoorbeeld betalen, sparen, leningen en andere hypotheken. Algemene informatie over de euro wordt aangevuld met een korte uitleg per productgroep.

Oud geldautomatennieuws

Pinnen is nog wel veel gemakkelijker geworden. Als je het vergelijkt met deze hoerakreet uit 1998….

Banken akkoord over geldautomaten

Het was al uitgebreid te lezen in de dagbladen en te zien op televisie: vanaf 6 mei 1998 kunnen klanten van iedere Nederlandse bank eindelijk geld opnemen bij iedere willekeurige geldautomaat in Nederland. Na lang onderhandelen hebben de banken hierover een akkoord bereikt.

Dat betekent dat klanten van de Bank voortaan ook terecht kunnen bij de ruim twaalfhonderd geldautomaten van Postbank. Zo kunt u met uw pinpas of uw Doorlopend Krediet pas op nog meer plaatsen pinnen.

De Bank bezit zelf geldautomaten. In Nederland staan in totaal circa 6.500 automaten. Daarmee is in 1997 maar liefst 425 miljoen keer geld ‘uit de muur gehaald’. Dankzij het akkoord zal de stijgende lijn voorlopig nog wel worden voortgezet.

Wie weet het nog? Euro, gulden, franc, lire etc…

Ooit had elk land zijn eigen munt in Europa. Nu hebben er een heleboel de euro. Wie weet nog wat de koersen bij invoering van de euro waren??

Op 31 december is de definitieve koers van de euro bekend gemaakt. Deze koersen zijn door de Europese Centrale Bank vastgesteld ten opzichte van valuta van de elf landen die deel uitmaken van de Economische en Monetaire Unie. Hieronder kunt u voor al deze landen de koers raadplegen.
Nederland 2.20371 NLG
België 40.3399 BEF
Duistland 1.95583 DEM
Finland 5.94573 FIM
Frankrijk 6.55957 FRF
Ierland 0.787564 IEP
Italië 1936.27 ITL
Luxemburg 40.3399 LUF
Oostenrijk 13.7603 ATS
Portugal 200.482 PTE
Spanje 166.386 ESP

Boeken verkopen

Uitgeverij oorsprong verkoopt boeken IN GROTE LETTERS. Speciaal voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen brengt uitgeverij oorsprong nieuwe, eigen titels uit en eerder gepubliceerde boeken in een groot lettertype dat makkelijk leesbaar is.
De uitgeverij is een uitkomst voor mensen met een visuele beperking. Nog maar net gestart is er al een aardige fondslijst met keuze uit o.a. Literatuur en Romans, Levensbeschouwelijk en Esoterie, Biografieën, Geschiedenis en Maatschappij, Thrillers, (Streek)Romans en Poëzie.
Kijk voor meer informatie over Uitgeverij Oorsprong op www.uitgeverijoorsprong.nl
De moraal van dit verhaal? Met een webwinkel ben je mensen op een makkelijke manier van dienst en verdien je zelf geld!

Geld is afval

In spitsnieuws van 12 juni lezen we dit:

Een man in Ayr, een klein plaatsje in Schotland heeft een boete gekregen omdat hij zijn geld per ongeluk op straat heeft laten vallen. We weten allemaal dat de pond in waarde is gedaald, maar dat het nu zelfs tot afval wordt gerekend…

Stewart Smith verliet een winkel en wilde verder lopen toen hij werd teruggeroepen door twee agenten die naar een briefje van tien wezen, Stewart dacht dat hij het geld per ongeluk had laten vallen, bedankte de agenten en pakte het biljet op en wilde verder lopen.

Dat ging echter niet zomaar, de agenten riepen hem terug en gaven hem een boete van 50 pond voor straatvervuiling. Tegenstribbelen of in discussie gaan hielp niet, het was het nieuwe zero-tolerance beleid waarvan Smith nu de dupe was.

Zo zie je maar weer: uiteindelijk is geld alleen maar een papiertje. Wat het werkelijk waard is hangt af van de manier waarop je er naar kijkt. Afval, óf een blijk van vertrouwen dat de waarde blijft wat we ooit bedacht hebben dat we ermee zullen bedoelen.

Hoeveel heb je nodig

Rentenieren is iets voor niksnutten. Maar wie zou dat niet willen zijn? Altijd vakantie! Hoeveel heb je daar dan eigenlijk voor nodig?

Je minimale levensbehoeften zijn volgens de politiek te betalen met een bijstandsuitkering. Die is voor een alleenwonenden volwassene ongeveer €850,- netto. Op inkomsten uit sparen en beleggen betaal je ongeveer 30 procent belasting. Je hebt dus ruim €1200,- per maand aan inkomen nodig.

De langjarige rente is op dit moment bijvoorbeeld 4,5% (tien jaar vast, verschillende aanbieders). Dan heb je aan een kapitaal van €440000,- genoeg.

Je moet wel op tijd beginnen om dat bij elkaar te harken. Als je van je kapitaal van €440000,- elke maand €1200,- opmaakt ben je (belasting meegerekend) minstens 22 jaar bezig.

Altijd geld genoeg

Geen geld gebrek wil zeggen dat je altijd geld genoeg hebt.

Je hebt geldgebrek als je iets doet, nalaat, aanschaft of niet aanschaft vanwege het geld. Het tegengestelde van geldgebrek is: financiële onafhankelijkheid.

Dat heeft allemaal met meer zaken te maken dan alleen geld.

Op www.geengeldgebrek.nl is steeds weer iets nieuws te lezen over geld, geldgebrek, overvloed, financiële onafhankelijkheid, geld verdienen, geld uitgeven enzovoorstmeer, enzovoortsmeer.

Een andere website die op dat gebied de moeite waard is: www.gelukkiggeluk.nl.

Veel leesplezier.