Trefwoord ‘rijk worden’

cariëre begint met goed typen

Friday, September 6th, 2013

Een goede carriëre begint met goede vaardigheden. Om geld te verdienen -of het nu euro’s zijn of guldens waren- zit je meestal in ineder geval een deel van de tijd achter de computer. En ondanks alle spraakherkenning, touchscreens en wat al niet meer: achter de computer zitten wil toch zeggen dat je zit te typen. Daarom is snel kunnen typen een vaardigheid die veel tijdwinst oplevert. Tijd de je vervolgens aan andere zaken kan besteden. Vreemd genoeg heeft het vrij lang geduurd voordat er in Nederland online typecursussen verschenen. Wie op het internet zocht kwam niet verder dan een worddocumentje waarin opgesoms stond welke toetsen je met welke vingers moest typen om snel te leren blind te typen. Een van de eerste was de gratis internetcursussen typevaardigheid bestaat nog steeds: gratis typecursus blind typen. In de jaren dat deze dienstverlening op het web aanwezig is heeft die cursus ongetwijfeld een enorme bijdrage geleverd aan het tijdbesparen en dat is geld besparen!

BD

Thursday, July 7th, 2011

BD

In de biologisch-dynamische landbouw gaat op zich niet zo heel veel geld om. Interessant is echter hoe daar nieuwe vormen van eigendom worden ontwikkeld, bijvoorbeeld door Stichting Grondbeheer.

Boeren zijn dan geen eigenaar meer van de grond en de gebouwen. Ze kunnen die wél onder gunstige voorwaarden gebruiken.

Dat is toch ook een aardig gezichtspunt: je hoeft het niet te bezitten, als het maar van jou is!

Boeken verkopen

Saturday, January 16th, 2010

Uitgeverij oorsprong verkoopt boeken IN GROTE LETTERS. Speciaal voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen brengt uitgeverij oorsprong nieuwe, eigen titels uit en eerder gepubliceerde boeken in een groot lettertype dat makkelijk leesbaar is. (more…)

Typecursus

Saturday, August 29th, 2009

Met een typecursus wordt je snel rijk. Tenminste vanuit de gedachte tijd is geld. (more…)

Goede ideeën om iets aan geldgebrek te doen

Monday, August 3rd, 2009

Er zijn in de Nederlandse taal meer dan 250 woorden waar ‘geld’ in voorkomt. (more…)

Geldgebrek, daar is wat aan te doen

Monday, July 20th, 2009

Het is een interessante gedachte: Je hebt altijd meer geld gekregen dan dat je hebt uitgegeven. (more…)

Sparen voor je kinderen

Monday, July 13th, 2009

Wie wil sparen voor de kinderen is iets van plan op langere termijn. Dan kunt u ook profiteren van aanbeidingen op langere termijn. (more…)

de crisis bezweren met ratelband

Monday, June 15th, 2009

Emile Ratelband kondigt de tiengeboden ter bestrijding van de crisis aan. (more…)

Investeren in jezelf

Monday, June 15th, 2009

De beste investering is toch altijd een investering in jezelf. De resultaten daarvan draag je een leven lang mee. Investeren in jezelf hoeft niet veel te kosten. (more…)

Geld weggeven, een bron van rijkdom

Monday, May 11th, 2009

Het is altijd leuk om iets te krijgen. En geld krijgen is ook leuk. Nu kun je alleen maar geld krijgen als een ander bereid is geld weg te geven. (more…)

Hoeveel heb je nodig

Tuesday, April 7th, 2009

Rentenieren is iets voor niksnutten. Maar wie zou dat niet willen zijn? Altijd vakantie! Hoeveel heb je daar dan eigenlijk voor nodig?

Je minimale levensbehoeften zijn volgens de politiek te betalen met een bijstandsuitkering. Die is voor een alleenwonenden volwassene ongeveer €850,- netto. Op inkomsten uit sparen en beleggen betaal je ongeveer 30 procent belasting. Je hebt dus ruim €1200,- per maand aan inkomen nodig.

De langjarige rente is op dit moment bijvoorbeeld 4,5% (tien jaar vast, verschillende aanbieders). Dan heb je aan een kapitaal van €440000,- genoeg.

Je moet wel op tijd beginnen om dat bij elkaar te harken. Als je van je kapitaal van €440000,- elke maand €1200,- opmaakt ben je (belasting meegerekend) minstens 22 jaar bezig.

Bonussen en handdrukken

Sunday, April 5th, 2009

Je weet duidelijk wat je waard bent als je je in de bonus-handdruk positie gemanouvreerd hebt. De bonus-handdruk positie is de benijdenswaardige situatie dat je altijd geld krijgt. Doe je het goed, dan mag je blijven en krijg je een bonus. Doe je het slecht, dan vlieg je eruit en krijg je een (gouden) handdruk.

Vooral topmanagers, directeuren, hoge ambtenaren en dergelijke voorzien zichzelf van zo’n positie. Inderdaad, het hoort bij goed onderhandelen over arbeidsvoorwaarden om die twee zaken in je contract op te nemen. Moeilijker is het niet: een bonus bij goed presterern, een gouden handdruk bij slecht presteren.

Sommigen lukt het zelfs om bij vrijwillig vertrek (extra) geld mee te nemen:

René van de Kieft, lid van de raad van bestuur, verlaat PGGM per 1 september. Financieel bestuurder Van de Kieft (45) vertrekt volgens het pensioenfonds ‘om persoonlijke reden om invulling te geven aan een nieuwe uitdaging buiten PGGM’.

Hoewel Van de Kieft volgens PGGM op vrijwillige basis vertrekt, krijgt hij een jaarsalaris mee van ongeveer 250.000 euro. (uit het financieel dagblad van 3 april 2009)

Geld krijgen

Monday, March 30th, 2009

Een hele leuke manier om aan geld te komen is: geld krijgen.

Iedereen heeft wel gelegenheid om geld te krijgen. Voor je verjaardag, voor een jubileum, voor een actie, voor een goed doel.

Belangrijk voor het krijgen van geld is mensen te laten weten dat je geld kunt gebruiken. (more…)

Veel geld voor veel of weinig doen

Thursday, March 19th, 2009

De meeste mensen verdienen geld omdat ze iets doen. Of je een baan hebt of een eigen zaak maakt niet uit. Je doet iets, en daar betaalt een ander geld voor. De een lukt dat maar matig, de ander lukt dat goed. (more…)

Rijk worden

Thursday, March 19th, 2009

De meest zekere manier om rijk te worden is: geld binnen krijgen en minder geld uitgeven. Iedereen die geld heeft, die heeft die regel toegepast. Je hebt altijd wel wat in je portomonnee zitten.

Het beste boek dat ooit over dit onderwerp geschreven is, dat is ‘Geld is mijn vriend’, van Phil Laut. Op www.heelrijk.nl kun je een samenvatting lezen. (more…)


| aforismen over geld en geldgebrek | beschouwingen over geld en geldgebrek |
| tips over geld en geldgebrek | wetenswaardigheden over geld en geldgebrek |
| oud nieuws over geld en geldgebrek | gulden en euro | omrekenen gulden naar euro |