1000 euro

Hoera, hier zie je hoeveel dat is en hoe dat eruit ziet: duizend euro!

1000-euro
Duizend euro in honderd stapeltjes van tien

Eindelijk een plaatje van echt duizend euro: duizend munten van 1 euro.

€ 1.000,- precies!

Oeps, wat zie ik daar? Een stapeltje is te hoog, het is 1002 euro…… Kun je die twee extra euros vinden?

Op de pagina hoeveel gulden is hoeveel euro staat echt een plaatje van 1000 euro.

Uitgeven is de kunst

Wie wil er veel geld hebben? Het is een vraag die de meeste mensen direct met ja beantwoorden. Geld hebben lijkt het grote geluk waar te kunnen maken. Wat die mensen vergeten is dat geld uitgeven de eigenlijke kunst van de rijkdom is.
Iedereen heeft nog wel ergens geld. Het gevoel van rijt te zijn of niet hangt nauw samen met de vraag waar je het allemaal aan uit wilt (kunnen) geven. De grootste rijkdom is ‘welbesteed geld’. Een tegenstander van het ‘welbestede geld’ is de twijfel of je iets je wel kunt veroorloven. Het antwoord ja of nee is al eigenlijk niet meer zo interessant. De twijfel heeft het eerste gevoel van armoede gezaaid.
Heel vaak is die twijfel niet terecht. En altijd geldt: het antwoord dat je het je niet kunt veroorloven is in feite alleen maar een uiting dat je het geld nóg liever aan iets anders uitgeeft.
Geld genoeg. Wat doe je er mee. Dat is de vraag.

Geld sparen

Wie rijk wil wordt ontvangt meer geld dan hij/zij uitgeeft. Volgens Phil Laut doen we dat allemaal en is zelfs het kleinste muntje dat je in je portemonnee hebt het bewijs daarvan. Je bent immers -naakt geboren- met niks begonnen.
De conclusie die je daaruit kunt trekken is dat geld sparen onverbrekelijk met rijk worden verbonden is. Geld sparen is ook een heel goede remedie tegen geldgebrek.
Er zijn minstens twee manieren om geld te sparen. De eerste is: geld wegleggen, in een oude sok, onder je matras, op een bankrekening. De tweede manier is: geld niet uitgeven, of in ieder geval mínder geld uitgeven.
Wat dat laatste betreft zijn we in Nederland op de goede plek. Zowel de consumentenbond als het Nibud bestoken ons met tips om niet te veel uit te geven.
Wil je geld sparen? Check de consumentenbond en check het Nibud!

Links

Wie op zoek is naar een oplossing voor geldgebrek is vast ook geïnteresseerd in sites over levenskunst, geluk, geld, het oplossen van relatieproblemen, etcetera.
Hieronder vind je een paar goede tips:

Over de Gulden en de Euro

Wie heeft er geen heimwee, toen alles dubbel zo duur was (in getallen), maar toch maar de helft kostte (in geld): de tijd dat de Gulden in Nederland nog het wettige betaalmiddel was. Nog steeds zijn er mensen die graag omrekenen van euro naar gulden, of andersom, als ze iets willen kopen, of als ze de prijs van iets zien. Daarom is het leuk om te lezen over de gulden en de euro. Op dit blog is een handig overzicht om direct om te rekenen van gulden naar euro en ook omgekeerd, van euro naar gulden. Leuk voor de nostalgie.
Ik moet vaak denken aan de tijd dat een brod 0,61 cent kostte…..
Gebruik om zelf om te rekenen de gulden naar euro converter.

Stresstest voor de banken

We lazen in het FD:

Uit de stresstest blijkt dat tien van de negentien onderzochte banken in totaal $75 mrd extra nodig hebben. Daarvan gaat $34 mrd naar Bank of America en $13 mrd naar Wells Fargo.

”Dit is ongeveer zoals verwacht”, zegt Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer. ”Tegenwoordig betekent het ontbreken van een tegenvaller een meevaller. Men doet net weer alsof alles koek en ei is.

In feite betekent het dat men blij is dat er duidelijkheid is over hoe slecht het er voor staat. Beter slecht dan onbekend.

Oud geldautomatennieuws

Pinnen is nog wel veel gemakkelijker geworden. Als je het vergelijkt met deze hoerakreet uit 1998….

Banken akkoord over geldautomaten

Het was al uitgebreid te lezen in de dagbladen en te zien op televisie: vanaf 6 mei 1998 kunnen klanten van iedere Nederlandse bank eindelijk geld opnemen bij iedere willekeurige geldautomaat in Nederland. Na lang onderhandelen hebben de banken hierover een akkoord bereikt.

Dat betekent dat klanten van de Bank voortaan ook terecht kunnen bij de ruim twaalfhonderd geldautomaten van Postbank. Zo kunt u met uw pinpas of uw Doorlopend Krediet pas op nog meer plaatsen pinnen.

De Bank bezit zelf geldautomaten. In Nederland staan in totaal circa 6.500 automaten. Daarmee is in 1997 maar liefst 425 miljoen keer geld ‘uit de muur gehaald’. Dankzij het akkoord zal de stijgende lijn voorlopig nog wel worden voortgezet.

Leven zonder geldzorgen

Mensen met geldzorgen zijn vaak niet de mensen met het minste geld. Integendeel. Soms lijkt het dat hoe meer geld iemand heeft, hoe meer geldzorgen hij of zij ook heeft.

En zijn niet meestal de rijkste mensen in het gezelschap de grootste ‘knijperds’?

Geldgebrek, daar is wat aan te doen

Het is een interessante gedachte: Je hebt altijd meer geld gekregen dan dat je hebt uitgegeven. Wie dat niet gelooft moet eens in zijn of haar portemonnee kijken. Zit daar nog wat in? Dan klopt het. Toen je geboren werd had je helemaal niks. Als er nu iets in je portemonnee zit – al is het maar vijf cent – dan heb je meer geld gekregen dan uitgegeven!

Een apart onderwerp bij deze redenering is het onderwerp schulden en rood staan.

Rood staan is het vertrouwen van de bank dat je geld genoeg zult krijgen om weer op je bankrekening te laten zetten. In feite is rood staan een onbetaalde rekening. Onbetaalde rekeningen zijn geen uitgaven. Het zijn pas uitgaven op het moment dat je ze zult betalen.

Al de mensen en alle instanties waar je geld aan schuldig bent hebben jou diensten geleverd, of producten in het vertrouwen dat je dat zult kunnen betalen. Het is dom daar aan te twijelen. Als zij allemaal denken dat je het kunt betalen, waarom zou het dan niet waar zijn.

Je hebt immers meer geld gekregen dan uitgegeven!!!