De oude euro

Soms kom je ineens ergens een oud stukje over de euro tegen….

Op 1 januari 2002 zullen de eerste euro’s over de toonbank rollen. En ook al lijkt dat moment nog ver weg, toch wordt er achter de schermen al hard gewerkt aan de komst van de euro. Ook bij Bank zijn we al een tijd druk bezig om de introductie van de euro in goede banen te leiden. De voorbereidingen zijn in volle gang. Zodat u straks niet voor verrassingen komt te staan.

Zoals u misschien weet, gaat de Economische en Monetaire Unie al op 1 januari 1999 van start. Dat betekent dat de euro dan ‘giraal’ ”giraal” (bij overboekingen en bij elektronisch betalingsverkeer) door alle deelnemende landen zal worden ingevoerd. Welke landen precies aan de EMU mogen deelnemen, is begin mei 1998 bekend geworden. Anders gezegd, het gaat er nu om spannen. Vandaar dat de EMU en de euro de laatste tijd zo vaak in het nieuws zijn.

Bijna iedere dag kunt u wel iets over de euro horen of lezen. Toch kunnen we ons voorstellen dat u allerlei vragen heeft. Daarom deze brochure. U krijgt informatie over de gevolgen van de euro in het algemeen. Maar ook over de gevolgen die de euro voor u als klant van Bank kan hebben.

Een ding is daarbij zeker: bij Bank kunt u de overgang van de gulden naar euro met een gerust hart tegemoet zien. Bank heeft op het gebied van bancaire zaken alle kennis in huis. Als onderdeel van GB -het internationale samenwerkingsverband van financiëleinstellingen met activiteiten overal ter werkeld- beschikt Bank over een enorme knowhow op financieel gebied. Meer dan voldoende om de invoering van de euro voor u soepel te laten verlopen.

In de brochure ”De gulden verandert in de euro” leest u alles over de komst van de euro en de gevolgen die dat heeft voor u als klant van bank. Productmanagers en andere deskundigen van Bank informeren u over bijvoorbeeld betalen, sparen, leningen en andere hypotheken. Algemene informatie over de euro wordt aangevuld met een korte uitleg per productgroep.